Търсене в този блог

неделя, 14 юли 2013 г.

На 50%

Вероятно знаете, ако четете редовно, че пиша продължение на "Песни за Отвъд - Жертвата". Ако това заглавие не ви говори нищо: lurk moar.

Та, вчера прехвърлих 50-те % и пуснах пилотните копия сред хората, които евентуално са прочели първата част.

Уви, не мога да разпространя публично копия, първо защото после книгата навярно няма издаване от българско издателство (освен самиздат) и второ, защото все някой ще рече все пак да прочете черновата, ще види първа глава на втората книга и развръзката на първата книга ще му стане ясна като бял ден. А не искаме това. Не и преди първата книга да удари рафтовете.

Колкото до кога ще удари рафтовете - в момента стискам и палците на краката си съвсем скоро да науча поне месеца. Навярно няма някой, чакащ по-нетърпеливо излизането на книгата от мен.

Вместо това реших да отбележа тези 50% в блога си с нещо простичко и дребно. След което прекарах около пет часа в работа по въпросното простичко и дребно нещо. Грр.

Behold, what I have created:


Да се разглежда заедно с поста ми за Закътаната долина.

Забавен факт: леееекинко се отнесох с нулите и първоначално сложих формат 15360 × 8640 пискела. Можех да видя всеки пиксел на картата. Уви, изображението стана само около 500 мегабайта.

Публично съобщение, за което се сетих в последния момент. Човешката библиотека организират писателска работилничка през август. Ако имате желание, насочете се към блога им. И то бързо.

1 коментар: