Търсене в този блог

понеделник, 26 септември 2011 г.

Началото

Нова седмица, нов пост.
Понеже обичам да ми е подредено, рекох с новата седмица да започна с обещаните постове. Погледнете в страничното меню - ще видите страници за Ентерия I, Ентерия: Трон от тръни и Наемни остриета: Буря. Вътре ще откриете пролозите и първата глава на съответните три романа.

А защо не и Ентерия II?
Причината е, че между първата и втората част има твърде тясна връзка. Ако поставя началото на втората книга, преди да пусна края на първата, ще издам завършека на първата. За разлика от тях, третата книга (Трон от тръни) е в същия свят и след събитията от първите две книги, но няма директна връзка с тях. Наемни остриета: Буря се явява предистория за един от героите.

За пролозите и началата
Както можете да забележите, има мноого общо между пролозите на първата и третата книга. Неизвестно място, неизвестен герой... Но и доста по-картинно изложение в Трон от тръни. За разлика от тях, в Буря, съм подбрал друг пролог, който ни запознава отрано с главния герой, с типичното му състояние на духа и прякора му.
Първите глави често се оказват по-важниот пролозите. И докато първата глава в книга I се явява завръзка на завръзката, също както първата глава на Буря, Трон от тръни е изработен със свободата да си пиша колкото си искам и да не се притеснявам за обем. Затова и съм започнал със експозиция.

Уви
Дори и обширна експозиция не може да обхване всички герои и подробности. Затова тази или следващата седмица ще предложа постове на тема: Каз Модан, третостепенни герои от Трон от тръни - сър Кастор, ръководител на гвардията на Скалата на Модан и лейди Жаклин, съпругата на Ърн Буцата, лорд Модан, нещо като мащеха на Карт и майка на Питър.

Друг повод за съжаление - не ме бива в лириката. Не е болка за умиране де, но все пак щеше да е добре да можех повече.

1 коментар:

  1. Looking for the perfect venue to celebrate your birthday in Bangalore? Discover the best place for a memorable birthday celebration with a wide range of options that cater to your preferences and budget. From trendy restaurants to luxurious event spaces, Bangalore offers an array of choices to make your special day truly exceptional.

    ОтговорИзтриване