Търсене в този блог

сряда, 20 март 2013 г.

Март - ситуацията с издаването

Кратки новини за развитието около книгата.

1-во: Пиша дебело. Ама много дебело. Аз съм си виновен де. Има сериозен шанс книгата да ми излезе на 2 тома. Ще видим как ще станат нещата. Но зависи от печатницата. Би било идеално да е 1 том, но ако няма техническа възможност да се направи на едно и да може да се чете в леглото, няма.
Всъщност, да питам - какво бихте предпочели: малко по-евтин като цяло гигантски том, от който ви отмаляват ръцете или два, по-евтини поотделно, но като цяло - по-скъпи и по-лесни за четене, които ще излязат едновременно на пазара? Любопитно ми е какво ще кажат евентуалните читатели.

2-ро: MBG работят бързо. Ама много бързо. Можем и да видим книгата на бял свят към края на второто тримесечие.

3-то: Книгата е в редакция! И то в напреднала редакция. Скоро може би ще имам финалната версия.

4-то и последно: Евентуално ще има много сериозна рекламна кампания. Ще видим и за това. Най-малко очавайте специални стилажи за 3-те книги победители (другите две са от Антон Фотев и Геновева Детелинова. Проверете ги!) по големите книжарници, когато часът удари.

Засега - това. Скоро се очаква да подпиша договор и може и да разкажа за детайли като тираж, корици, оформление и брой на книжните тела. А може и да не разкажа.

2 коментара:

  1. До 1000 страници преспокойно може и в един том. :) Дебелите книги вдъхновяват.

    И поздравления за всичко това. Пожелавам ти само успехи за напред и още много издадени книги. :)

    ОтговорИзтриване
  2. От разносваческа гледна точка ми се иска да са два тома, от предизвикателствена - един :) Може би един в крайна сметка :D

    ОтговорИзтриване