Търсене в този блог

петък, 19 април 2013 г.

Откъслеци

"Без да каже и дума, изповедникът пое оръжието и се приближи до осъдения. Застана пред него и му каза нещо тихо, на което мъжът се усмихна глупаво, през окървавеното си, пречупено от болка лице. После вдигна меча над главата си, с острието надолу, и го заби. Той мина от темето на осъдения до брадичката и остана там. Кръв закапа през раната, а тълпата завика одобрително. Изповедникът отстъпи назад, изтупа окървавените си ръце, и се обърна към втория окован."

понеделник, 15 април 2013 г.

Издаване дайджест - месец април

Здравейте, нося ви новости от издателския фронт. Април изглежда е бил напрегнат месец за MBG Books, защото нещата с книгата напредват много добре.

Първо и най-важно, книгата ще излезе на два тома. Ще тръгнат по книжарниците едновременно. За кога - нямам точни данни. Но бях уверен, че е напълно възможно е да е в първата половина на годината.

Второ, кориците са почти готови. Видях ги и двете. Кориците са дело на Олгиерд Колев, (надявам се искрено, че не му бъркам името и че наистина е той) един изключителен илюстратор, който често работи с MBG. Уви, познаваме се само задочно, през издателя. Рисунките са невероятни, разбира се. Бих ги сравнил с творенията на Артлайн, в които се влюбих, когато купих "Пътят на кралете". Разбира се, онези две томчета бяха обвити заедно в кожена подвързия с наистина впечатляващ, старовремски вид. Хм... Това е идея... Но не. Трябва да устоя на желанието да звънна на MBG и да им говоря глупости. Сигурен съм, че ще се справят перфектно и без да ги тормозя. Пък и една подвързия ще качи цената ненужно. Колекционерско издание за третия тираж, а?

Трето, редакцията е на повече от половината и скоро ще се върне към мен, за да прегледам редактирания текст и евентуално да вкарам нови правописни, синтактични, граматически, а ако може - и правоговорни грешки в него. Ако няма никакви проблеми, текстът може да излезе от редакция и авторска проверка още началото на следващия месец.

Четвърто и последно, но не и по важност, сложих малко мастило на един по приятелски лек договор между мен и MBG. Нещата са изчистени. Книгата ще излезе, вече няма съмнение. Не че е имало и преди, но е хубаво, когато имаш печат и писмено уверение.

И наистина последно, един подарък за онези, които навреме наминават оттук - скица за вариант на една от кориците. Не е финалната версия, но не е по-малко впечатляваща от нея.

Изображението е големичко. И ако ще четете книгата, по-добре запомнете тази каска, защото тя е ходеща завръзка на два метални сабатона.


Това беше от мен засега. До нови срещи другия месец, надявам се с новини, че книгата е в печатница.

Разбира се, петъчните Откъслеци и спорадичните Аторски съвети ще си продължат както преди - нередовно и зле списано.

*Горното изображение е рисувано от Олгиерд Колев (доколкото съм наясно). Всички авторски и произхождащи от тях права са негови. Аз не съм нарисувал, изменил или по какъвто и да е начин повлиял на създаването на тази картина (освен с вдъхновяването ѝ с нещата, които пиша) и не предявявам никакви права над нея. Ако желаете да ползвате изображението, обърнете се към съответния автор.